Monday

ΤΑ 1001 ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ...;;;

Σιγά σιγά ανακαλύπτω κ εγώ τη χαρά του blogging. Μέχρι στιγμής είχα μείνει στην χαρά του διαβάσματος, κ πρέπει να παραδεχτώ, ότι η Ελληνική ανταπόκριση στα blogs με έχει αφήσει άφωνη. Κυρίως επειδή η Ελλάδα συνήθως αργεί να ακολουθήσει τα trends του εξωτερικού..

Όπως κ να έχει, διάβασα σήμερα κάτι που με ενθουσίασε..
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, μια από τις αγαπημένες μου Εκδοτικές Εταιρείες, εξέδωσε το κάτωθι κείμενο στο σαιτ της:

ΤΑ 1001 ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ

Η μητέρα του σκύλου του ΠΑΥΛΟΥ ΜΑΤΕΣΙ, σύμφωνα με τον λονδρέζικο εκδοτικό οίκο Quintet Publishing, είναι ένα από το 1001 βιβλία που πρέπει να διαβάσουμε οπωσδήποτε στη ζωή μας. Στο βιβλίο, που θα εκδοθεί με τον τίτλο 1001 Books You Must Read Before You Die, το πολυμεταφρασμένο μυθιστόρημα του ΠΑΥΛΟΥ ΜΑΤΕΣΙ είναι ένα από τα δέκα ελληνικά μυθιστορήματα που προτείνονται.Η έκδοση θα περιλαμβάνει κλασικά έργα όπως ο Δον Κιχώτης και ο Ροβινσώνας Κρούσος, και μυθιστορήματα από όλο τον κόσμο, κυρίως από τον 20ο και 21ο αιώνα.Μερικοί από τους συγγραφείς που θα περιλαμβάνονται είναι οι: Μάριο Βάργκας Λιόσα, Πωλ Όστερ, αδελφές Μπροντέ, Έρνεστ Χέμινγουεϊ, Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ, 'Αμος Οζ κ.ά.

Συμφωνώ, συμφωνώ στο πρώτο κομμάτι. Ο Μάτεσις είναι ένας μάγος του Λόγου. Το βιβλίο του "Πάντα Καλά", είναι αυτό που έχω διαβάσει πιο πολλές φορές στην ζωή μου. Ακολουθεί το "Μπάρ Φλωμπέρ" του αγαπημένου μου συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη, κ μετά είναι τα βιβλία της Ευγενίας Φακίνου.

Γενικά, διαβάζω ξανά και ξανά τα ίδια βιβλία. Φυσικά, έτσι μπορεί να μην προλάβω να διαβάσω και τα 1001 που προτείνουν οι Quintet Publishing.. λέτε να πειράζει;

1 comment:

Anonymous said...

Πρέπει να σας πληροφορήσω ότι το βιβλίο του κ.Μάτεση ΔΕΝ ειναι μέσα στη λίστα με τα 1001 καλύτερα βιβλία. Για του λογου το αληθές μπορείτε να ελέγξετε το Author's Index από το βιβλίο στο amazon.co.uk, παραθέτω το σχετικό link http://www.amazon.co.uk/gp/reader/1844034178/ref=sib_rdr_idx?ie=UTF8&p=S0QI&j=0#reader-page