Monday

κάθε μέρα που περνάει..

Κάθε μέρα που περνάει νιώθω το παρελθόν όλο και να απομακρύνεται..

Πάντα πίστευα οτι η μνήμη χωρίς το χρόνο δεν θα είχε καμία σημασία. Κ όμως, αυτές τις μέρες νιώθω οτι ο χρόνος με απομακρύνει από τις αναμνήσεις. Δυσκολεύομαι να τις επαναφέρω, να τις αναβιώσω..
Ίσως επειδή το μυαλό μου σιγά σιγά γεμίζει με καινούριες εικόνες, καινούριες εμπειρίες.

Κάποτε έλεγα ότι δεν θα μπορούσα να φιλήσω άλλα χείλη, να αγκαλιάσω άλλο σώμα, να χαιδέψω άλλα μαλλιά, να μαγειρέψω για κάποιον άλλον, να γελάσω, να μοιραστώ με άλλον. Έλεγα οτι θα είναι αδύνατον, ότι θα με ξένιζε..

Και όμως. Μόλις 3 μήνες χρειάστηκαν για να ξεχάσω, αυτά που έζησα, αυτά που έλεγα.. Και να ξαναθυμηθώ πως είναι να γνωρίζεις έναν καινούριο άνθρωπο από την αρχή.

Να μοιράζεσαι ξανά ιστορίες από το παρελθόν, να διηγείσαι "ανέκδοτες" ιστορίες, να ενδιαφέρεσαι να ανακαλύψεις τον άλλον, να εκπλήσσεσαι, να χαίρεσαι.. Να ζείς διαφορετικά πράγματα, και ο εαυτός σου να αντιδρά με καινούριους, ανέλπιστους τρόπους.

Να συνειδητοποιείς ότι αυτά που σου στέρησαν στο παρελθόν, στα δίνουν τώρα απλόχερα.

και κάθε μέρα που περνάει, το παρελθόν όλο και να ξεμακραίνει. Ακόμα κ όταν το βλέπεις ξαφνικά μπροστά σου, σου φαίνεται μακρινό, θολό. Δεν θέλω να ξεχάσω, κ ούτε πρόκειται. Έχω μεγάλη αγωνία να κρατάω τις αναμνήσεις ζωντανές στο μυαλό μου.

Τελικά όμως, είναι καλύτερα να δέχεσαι με ανοιχτές αγκαλιές τα λουλούδια του μέλλοντος, παρά να κοιτάς τα μαραμένα του παρελθόντος.

Κάθε μέρα που περνάει, νιώθω το παρελθόν όλο και να απομακρύνεται, αλλά το παρόν να με κοιτάει χαμογελαστά και να μου κλείνει το μάτι!

5 comments:

Anonymous said...

το παρελθόν μαζεύεται και σχηματίζει εμάς... στο τέλος της διαδρομής. η μνήμη και οι εμπειρίες μας κάνουν αυτό που είμαστε.

καλή ανάσταση louloubaby mou

φιλιά

insomnia#3 said...

Επιτέλους,

Ένας κανονικός άνθρωπος, που μπορεί να "δεί" τα πράγματα στις πραγματικές τους διαστάσεις, που μπορεί να ερωτευτεί ,ν΄απογοητευτεί ,να πονέσει ... και να ξανασταθεί στα πόδια του.
Φυσικό θα μου πεις ...έλα όμως που εδωμέσα έχουμε πήξει με τους κάθε λογής πικραμένους .
Ανεκπλήρωτοι έρωτες ,ματωμένες καρδιές, με πρόδωσε, με απάτησε με την καλυτερη μου φίλη ...
Όχι άλλο κάρβουνο βρεεεεε

Να΄σαι καλά κορίτσι μου ...


Γιάννης

LoulouBlu said...

Alexandra:
έχεις δίκιο όπως πάντα. είμαστε αυτά που ζήσαμε!

Γιάννη:
Καλως όρισες στο μπλογκάκι!
Ευχαριστώ!
Είναι ωραία να πέφτεις και να σηκώνεσαι! Καλύτερα από το μην πέφτεις ποτέ, ή να είσαι συνέχεια κάτω! Είναι η πραγματικότητα, είναι η ζωή!

Anonymous said...

mipws prepei na eisai ligo ligotero pompwdis?lew...

Unknown said...

Coach handbags
accept been one of accepted items for a woman to boutique for but at an abundant amount and this is area Coach Gallery
fits the bill. There are aswell abounding Coach Ergo
aperture food about the country. You wish to seek online to see if there is a Coach Wristlet
aperture abundance there.